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Insight behind the scenes of perfect coffee. In our blog, we show the people behind the GILDA coffee machine and "tips & tricks" on everything there is to know about coffee - and why practice makes perfect.

Johnanna Reinhart

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How to make the perfect espresso using the portafilter machine

Coffee beans: The most important thing when choosing the beans is freshness. The fresher your coffee, the greater the variety of aromas. Coffee contains up to 20% fat. This fat quickly goes rancid. That’s why it’s best just to buy small quantities and pay attention to the roasting date.

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Espressomaschine entkalken

Einfach und schnell können Sie die GILDA Espressomaschine selbst entkalkt. Das unkomplizierte Entkalkungsprogramm führt Sie in zirka 10 Minuten Schritt für Schritt zum Ziel und so zu einem wahren Kaffeegenuss:

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Professionelles Milchschäumen mit der GILDA Cool Touch Dampflanze

Haben Sie schon mal was von Zieh- und Rollphase gehört? Das sind zwei Begriffe aus dem Milchschaum-Abc. Wie das professionelle Milchschäumen mit der GILDA Cool-Touch-Dampflanze genau geht, haben wir für Sie im Detail aufgeschrieben.

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