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Insight behind the scenes of perfect coffee. In our blog, we show the people behind the GILDA coffee machine and "tips & tricks" on everything there is to know about coffee - and why practice makes perfect.

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How does volume dosing work, where do you set the grinding level correctly? Here a quick instruction for setting up the GILDA Single Dose coffee grinder.

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How GILDA got her name

What does Maestro Verdi have to do with our GILDA?

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2 in 1

Coffee needs space? GILDA creates space – and elegantly combines the tamper station with the knock box. Practical has never been so beautiful.

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Quality handles

Only the best will do for GILDA, which is why we have given our new filter baskets high-quality handles.

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How to empty the hot water and steam boiler

Down to the last drop: With our GILDA, all water in the pipes can be completely pumped out, thus preventing any residual water remaining in the system after decalcification or after prolonged non-use.

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Espressomaschine entkalken

Einfach und schnell können Sie die GILDA Espressomaschine selbst entkalkt. Das unkomplizierte Entkalkungsprogramm führt Sie in zirka 10 Minuten Schritt für Schritt zum Ziel und so zu einem wahren Kaffeegenuss:

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Espressomaschine spülen

Haben Sie sich auch schon gefragt, wie Sie den Heisswasserboiler und Dampfboiler Ihrer Kaffeemaschine reinigen können? Bei der GILDA Espressomaschine gibts dafür das grosse Spülen, wo das ganze System mit 2,6 Liter Wasser gespült wird und am Schluss die beiden Boiler Heisswasser und Dampf sowie alle Leitungen komplett entleert werden. Wir zeigen Ihnen hier, wie das geht:

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The secret to brewing

What role does brewing play in preparing the perfect coffee? Brew your favourite coffee at varying temperatures and see for yourself. You’ll be amazed at how different the same coffee tastes when brewed at different temperatures.

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Professionelles Milchschäumen mit der GILDA Cool Touch Dampflanze

Haben Sie schon mal was von Zieh- und Rollphase gehört? Das sind zwei Begriffe aus dem Milchschaum-Abc. Wie das professionelle Milchschäumen mit der GILDA Cool-Touch-Dampflanze genau geht, haben wir für Sie im Detail aufgeschrieben.

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The right grind for a full aroma

Coffee is packed with aroma. So far, over 800 aromas have been found in roasted coffee. The right grind is almost crucial to extracting the full, harmoniously rounded aroma of an espresso

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